Home / Aktuellt / Svenskt julfirande i södra Kalifornien

Svenskt julfirande i södra Kalifornien

Advent, lucia, julmarknader och julotta – när det lackar mot jul vill utflyttade svenskar gärna få lite svensk julfeeling. Här hittar du listan över allt firande i södra Kalifornien som doftar pepparkakor och glögg.

Stickade Rudolph-tröjor och ugnstekt kalkon i all ära, men när det kommer till julfirande längtar de flesta utlandssvenskar efter köttbullar, lussekatter och handtovade tomtar. Här följer en lista på samtliga evenemang i södra Kalifornien på temat svensk jul, som är öppna för allmänheten.

Om du är en organisation eller ett företag vars evenemang är öppet för allmänheten, men inte finns med på listan  – kontakta oss på editor@swecalmagazine.com så lägger vi till det. 

17-19 NOVEMBER: JULMARKNAD I SVENSKA/NORSKA KYRKAN
Fredagen den 17 november drar den första julmarknaden igång och pågår hela helgen. Det är Norska sjömanskyrkan som arrangerar julbasar i kyrkans lokaler vid hamnen i San Pedro och Svenska kyrkan finns med ett försäljningsbord fullt av hantverk och bakverk. 

19 NOVEMBER, KL. 11-17: SWEA ORANGE COUNTYS JULBASAR
Den första av flera SWEA-arrangerade julbasarer går av stapeln söndagen den 19 november mellan kl. 11 och 17. SWEA OC:s julbasar håller till på Old World Huntington Beach och här hittar du luciafirande, försäljning och mat- och bakverk.

3 DECEMBER, KL. 10: FÖRSTA ADVENTSGUDSTJÄNST
Svenska kyrkan firar första advent i svenska kyrkan med en adventsmässa för stora och små. Temat för mässan är “Ett nådens år” och kyrkokören sjunger under ledning av Mikael Sandgren. Efter mässan dukar kyrkan upp med adventsfika.

1-2 DECEMBER: SWEA SAN DIEGO JULBASAR
SWEA San Diegos julbasar är en del av San Diegos December Nights i Balboa Park. Alla muséer på området har fri entré, det blir mängder av kulturella happenings och i House of Pacific Relations International Cottages delar de olika länderna med sig av sina respektive jultraditioner.

SWEA San Diego bjuder på luciatåg, försäljning, köttbullar, glögg, bakbord, musikunderhållning, folkdräktsuppvisning och mycket mer.

All vinst från julmarknaden går till SWEA San Diegos stipendiefond och till lokala ideella organisationer.

3 DECEMBER, kl. 10-17: SWEA LOS ANGELES JULBASAR
Drygt 2 000 Angelenos, såväl svenska som amerikanska, besöker  SWEA Los Angeles julbasar varje år. För tredje året håller man till på Torrance Cultural Arts Center och förutom två luciaföreställningar hittar du glögg, massor av svensk mat och svenska bakverk. Ett tjugotal utställare säljer allt från träskor till smycken och för barnen finns lekhörna med tomte och dans runt granen. 

9 DECEMBER kl. 18.30: SVENSKA KYRKANS JULBORD
Kyrkans härliga julbord tillagas av husmor Helene Kardemark. På kyrkans hemsida kan du anmäla dig och betala med kreditkort. Priset är $40 per person, barn upp till 10 år äter gratis.

13 DECEMBER, kl. 19: LUCIAFIRANDE PÅ SVENSKA KYRKAN
Svenska kyrkan luciafirande med luciatåg och kyrkokören som förstärker sången. Tomten kommer på besök och luciafika serveras efter föreställningen.

25 DECEMBER, kl. 07.00: JULOTTA I SVENSKA KYRKAN
Klockan 7 på juldagsmorgonen firas julotta i Svenska kyrkan i San Pedro. Kyrkoherde Louise Linder leder gudstjänsten som har temat “Jesu födelse.” Kören sjunger och gudstjänsten följs av kyrkkaffe med skinkmackor.

Leave a Reply