Home / Aktuellt / Love, Life & Tom Petty: Svensk-amerikansk musikfest i Echo Park

Love, Life & Tom Petty: Svensk-amerikansk musikfest i Echo Park

Svenska skivbolaget Groover Recordings återuppstår i Los Angeles, för en kväll!

Härnösandsbaserade skivbolaget Groover Recordings, som gav ut artister som Lasse Lindh, hip-hopduon Snook (Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray), Autisterna och Kraa, lade ner 2010. Sedan dess har delägarna, Niclas Janson och Christian Örjestål, var för sig startat upp musikföreningen Härnta – som arrangerar festivalen Broöppning – respektive musik- och kulturföreningen Nåkert i Åmot, Ockelbo kommun.

Men om Groover har det varit tyst. Ända tills nu.

Christian Örjestål. Foto: priva

Den 18 oktober återuppstår nämligen Groover i ny skepnad och för en enda kväll, i form av Grooverfest Los Angeles. Det är Christian Örjestål som tillsammans med Echo Park Film Center bjuder in till en helkväll med artister som varit kopplade till skivbolaget.Hur fick du idén till den här festen, och i Los Angeles av alla ställen?

— Jag kommer resa runt i Kalifornien under några veckor, dels för att uppleva delstaten, men även för att se konserter med Chris Hillman från The Byrds och The Flying Burrito Brothers. Chris har precis släppt en ny skiva och jag har alltid sagt att jag måste uppleva en original-Byrd medan det fortfarande är möjligt.

— Jag avslutar min lilla roadtrip i Los Angeles och tanken slog mig att det skulle vara kul att avsluta resan med en ordentlig fest. Så jag hörde av mig till några av de artister som Groover gav ut när det begav sig och någon timme senare hade vi bokat lokal och fått okej från en handfull artister att de ville komma och spela.

Det låter så enkelt, hur har du lyckats arrangera den här musikfesten ända från Sverige?

— Vid sidan av våra ”egna” artister gav Groover ut ett flertal samlingsskivor. Bland dem två hyllningsskivor till artister med anknytning till Los Angeles och Kalifornien: Gene Clark (the Byrds) och Emitt Rhodes från Hawthorne. Genom dessa fick vi kontakt med många artister här i Kalifornien. Och nu, även om åren har gått, var det förvånansvärt enkelt att samla ihop alla dessa underbara musiker igen.

— Med tanke på den senaste tidens hemskheter i Las Vegas och Tom Pettys frånfälle så kommer temat för kvällen vara: Love, Life & Tom Petty. Så räkna med att artisterna, på lite olika sätt, kommer hylla Tom Petty och allt det han har betytt för oss som älskar rock and roll. Samt att vi fortsätter bygga gemenskap och omtanke om varandra med hjälp av musik. 

Naphta Sings. Foto: Peter Eriksson.

Artister som är klara för Grooverfest LA är: Sofia Talvik (Sverige), Naphta Sings (Sverige), Bränderna (Sverige), The Here & Now (USA) och Patrick Cleary (USA). Ytterligare artister tillkommer.

Grooverfest öppnar dörrarna klockan 7.30 PM och entrén är 5§. Det kommer finnas mat och dryck till försäljning.

De femtio första gästerna får en gratis hyllningsskiva till Gene Clark eller Emitt Rhodes. 

Plats: Echo Park Film Center, 1200 N. Alvarado St. Los Angeles

Några smakprov på kvällens artister:

Sofia Talvik: https://youtu.be/QWh7jMbTItg

Naphta Sings: https://youtu.be/d69HGnFjWuM

Bränderna: https://youtu.be/Mpu4oI4SJr0

Patrick Cleary(Här med hans band The Digs): https://youtu.be/GwUGgpM2IWI 

The Here & Now (Lisa Marr): https://youtu.be/_lcyO27Rb4s

Leave a Reply