Home / Aktuellt / Green Connections: Cleantech-konferens i San Diego

Green Connections: Cleantech-konferens i San Diego

På konferensen Green Connections träffas nordiska och amerikanska aktörer inom clean-techbranschen för att samarbeta och utbyta idéer och kunskap.  

Den 16 november är det återigen dags för Green Connections, cleantech-konferensen där nordiska och amerikanska företag, investerare, forskare, organisationer och beslutsfattare samlas för att utbyta erfarenheter och skapa samarbetsmöjligheter inom miljöteknik och förnyelsebar energi. I år fokuserar man särskilt på “Smart Water and Renewable Energy Solutions.”

Green Connections är ett samarbete mellan den Svensk-amerikanska respektive Finsk-amerikanska handelskammaren i San Diego och är nu inne på sitt sjätte år. Tillsammans med lokala samarbetspartners World Trade Center San Diego och Cleantech San Diego har man satt ihop ett spännande och mångsidigt program, med företagspresentationer, paneldebatter och gott om utrymme för mingel och nätverkande.  

Katarina Veem, keynote speaker på Green Connections 2017.

Konferensens huvudtalare är Katarina Veem, chef på Stockholm International Water Institute med många års erfarenhet av arbete med miljö- och resursfrågor, både i Sverige och internationellt.

Från Sverige kommer också Arash Sangari, representant för  Swedish Cleantech och Tillväxtverket, att berätta om innovationer inom den svenska cleantech-branschen. Swedish Cleantech är den officiella webbplatsen för svenska miljöteknikföretag och har tagits fram inom ramen för regeringens miljöteknikstrategi. Även representanter från svenska energimyndigheten kommer att närvara.

Ett drygt tiotal företag från Sverige och Finland deltar och för nordiska företag som planerar för en etablering i USA är detta ett utmärkt tillfälle att nätverka och lära av andra.

— Nu mer än någonsin tidigare behöver vi fokusera på att utveckla miljövänliga och uthålliga lösningar för framtida generationer, säger Hans Janzon, ordförande för SACC-SD. Vi är glada över att kunna välkomna Katarina Veem och alla de övriga deltagarna till Green Connections för att samarbeta och utbyta idéer för en bättre framtid. 

Green Connections äger rum den 16 november på SDG&E Energy Innovation Center i San Diego. Konferensen sponsras av Volvo Cars San Diego , IOWN Renewable Energy, Oneirix Labs och Sveriges ambassad i Washington DC.

Här kan du köpa biljetter och läsa mer om Green Connections 

Leave a Reply