Home / Om/about SWECal / Välkommen till SWECal Magazine

Välkommen till SWECal Magazine

SWECal Magazine är en svensk nättidning med fokus på södra Kalifornien, framför allt Los Angeles-området.

Här hittar du artiklar om den lokala svenskkolonin – om människorna, företagen och organisationerna; om sånt som är på gång och sånt som har hänt.

Här hittar du också artiklar om miljö, politik, kultur, turism, skola och mycket annat. Det finns oändligt många berättelser om Los Angeles och på SWECal Magazine kan du läsa en del av dem, vare sig du bor här, kommer hit på besök, eller bara är nyfiken på livet i SoCal i största allmänhet.

Jag som driver den här sajten heter Ingegerd Landström. Jag är frilansskribent med bakgrund inom forskarvärlden (disputerad kulturgeograf) och tillsammans med min familj (man och tre barn) har jag bott i Los Angeles-området (först Westwood, numera Pacific Palisades) sedan 2004.

Här i Los Angeles har jag bland annat arbetat på Sveriges generalkonsulat, hjälpt människor med läs- och skrivsvårigheter att läsa och skriva, samt varit redaktör för den svenska organisationen SWEA Los Angeles medlemstidning. Förutom att frilansa så arbetar jag deltid som kommunikatör för svenska kyrkan i Los Angeles.

Hör av dig med synpunkter på innehållet i SWECal Magazine! Tips och idéer om svenskrelaterade evenemang, organisationer, företag och personer som du skulle vilja läsa om här i framtiden är alldeles särskilt välkomna.

Skriver eller fotograferar du? Hör av dig och berätta varför du tycker att dina texter/bilder borde vara med här så pratar vi vidare. Du når mig på editor@swecalmagazine.com.

Vi hörs!
Ingegerd

5 comments

 1. Min dotter befinner sig på USC, så det skulle vara roligt att få din nättidning regelbundet.

  Tack på förhand.

  • Hej Cecilia, vad roligt att du har hittat hit! Jag skickar inte ut SWECal, har inte hunnit börja med nyhetsbrev eller liknande. Däremot ska jag lägga upp en facebooksida så snart jag hinner, så att man får uppdateringar när nytt material publicerats.

   Jag vill gärna skriva om svenska studenter här i L.A. lite längre fram under hösten, får jag fråga vad din dotter pluggar på USC?

 2. Hej!

  Ramlade in av en slump på din webbsida och se där – någon jag känner igen från Dokkas och butiken och förstås Bella och Nös (har jag för mig att de hette). Jag kan tänka mig att kontrasten mellan LA och den lappländska glesbygden är minst sagt påtaglig (säger jag som också är kulturgeograf, dock ännu ej disputerad). :o)

 3. Hej, jag missade SWEA Professionals mote nu i mars, jag vill bli kallad till nästa möte om det går. Har bott i LA sedan 7 månader. Måste man vara med i SWEA för att vara med?
  Grattis till en toppensida! Ambitiöst och snyggt! Jag vandrar också mycket med min hund i Malibu Canyon(s) dar vi bor. Är helt tagen av naturen här.
  Vänliga hälsningar Madeleine Person

  • Hej Madeleine och tack, vad roligt att du gillar sidan! Den har dock ingenting med SWEA att göra, däremot är jag med och arrangerar Swea Professionals träffar, så jag sitter lite på två stolar här:) Vi har inga mailinglistor, men om du kikar in på Swea:s hemsida och fb-sida då och då så kan du inte missa kommande event. Vi har inget datum för nästa träff, men vi jobbar på det. Ha det fint, vi ses!

Leave a Reply