Home / Aktuellt / Kyrkoherde Staffan Eklund installerad i Los Angeles

Kyrkoherde Staffan Eklund installerad i Los Angeles

gruppfoto4

gruppfoto4
Picture 1 of 5

Från vänster, kantor Brittmarie Sixtenson, Åsa Sjöberg, diakon i San Francisco, kyrkoherde Staffan Eklund, biskop Sven-Bernhard Fast och norska kyrkoherden Line Kvalvaag

Igår, söndagen den 6 oktober, hölls mottagningsgudstjänst för Los Angeles och San Francisco församlingars nya kyrkoherde, Staffan Eklund.

Staffan Eklund kommer närmast från Ekerö församling i Stockholm stift, där han varit kyrkoherde i drygt 11 år. Tidigare har han också tjänstgjort som stiftsadjunkt och kaplan på Stiftsgården Stjärnholm utanför Nyköping.

Många inom den lokala svenskkolonin har redan hunnit stifta bekantskap med Staffan och hans medföljande familj, makan Maja och yngsta dottern Sara. De anlände till Los Angeles i mitten av augusti, har börjat känna sig hemmastadda i den nya vardagen, och Staffan har kommit igång med arbetet i församlingen.

Igår var det så dags för det officiella mottagandet av vår nya kyrkoherde. Det gjordes under ledning av utlandskyrkornas biskop, Sven-Bernhard Fast, som var på besök från Sverige tillsammans med utlandskyrkans chef, Anders Bergvist.

Från församlingen i San Francisco kom Åsa och Jan Sjöberg, och tillsammans med Maj-Lis Aasa, ordförande i kyrkorådet, kantor Brittmarie Sixtenson och norska kyrkoherden Line Kvalvaag hälsade de Staffan välkommen till hans nya församlingar i Kalifornien.

Biskopen höll en predikan över söndagens gudstjänsttema, ”Trons kraft”. Katarina Isacsson Lautz och Karen von Unge läste bibeltexter och för musiken stod kantor Brittmarie Sixtenson och kyrkokören.

Efter högmässan bjöds de drygt hundra församlingsmedlemmarna in till lunch. Biskopen överlämnade Visby stifts vapen till Maj-Lis Aasa och den norska församlingen välkomnade Staffan och Maja med varsitt olivträd att att vila sig under.

Söndagen den 13 oktober hålls högtidsgudstjänst i svenska kyrkan i San Francisco, under ledning av biskop Sven-Bernhard Fast och kyrkoherde Staffan Eklund.

Text och foto: Ingegerd Landström

One comment

  1. Mikael Hjalmarsson

    Hej Staffan!
    Jag googlade på ’Eklund präst’, och då fick jag bl.a. träff på dig.
    Är du måhända släkt med J A Eklund (1863-1945) och C A Eklund (1876-1947).
    Mikael

Leave a Reply