Home / Ett ögonblick... / …Anna-Karin Kight, ordförande och ansvarig för SWEA Los Angeles julbasar

…Anna-Karin Kight, ordförande och ansvarig för SWEA Los Angeles julbasar

På söndag är det dags för ett av de största svenska evenemangen i Los Angeles – SWEA Los Angeles julbasar, som brukar dra över 3 000 besökare.  I år har basaren bytt lokal, från the Shrine till anrika Los Angeles Theater i downtown.

Bara några dagar kvar till julbasaren – hur är läget just nu?
Nu är det verkligen mycket på gång. Detaljer som slipas på in i det sista och det gäller att ha en lista på allt som behöver kollas och dubbelkollas för att det ska fungera. Jag får samtal och emails hela dagarna om marknaden och alldeles nyss fick jag ett samtal med fråga om när Luciatåget uppträder, vilket de gör kl. 12 och 3, som vanligt. Det här är ju SWEA Los Angeles största evenemang under året och även vår stora fundraiser. Därför krävs det mycket koordination mellan alla involverade.

Ni har flyttat basaren från The Shrine till Los Angeles Theater. Berätta om den nya lokalen?
När vi kom in i Los Angeles Theatre första gången för att se om den skulle passa för marknaden tappade vi hakan. Den här teatern är helt fantastiskt vacker! Den öppnades den 30 januari 1931 och när man kommer in slås man av historien som känns i väggarna. Man kan riktigt se Charlie Chaplin komma in på röda mattan och posera med Albert Einstein vid premiären av filmen City Lights. Den måste ses med egna ögon, helt enkelt!

Vad kan vi vänta oss av årets julbasar? Större och bättre än någonsin?
Absolut! Vi har över 45 försäljare i år inklusive matborden, vilket är väldigt bra! I år har vi placerat våra försäljare på olika våningar. På det sättet får våra besökare möjlighet att se så mycket som möjligt av lokalen och jag är säker på att de kommer att bli lika begeistrade som vi andra är. Vi kommer att ha Lucia-tåget stå på scenen i själva teatern som rymmer 1900 personer. Där kommer även folkdanslaget uppträda och det är kanske möjligt att Svenska Kyrkans kör sjunger några sånger för oss. Det känns bra att ha SWEA Los Angeles bakom sig med alla fina volontärer som ställer upp. Nu vill jag att dagen är här, då vi kan öppna dörrarna! Välkomna – röda mattan är utrullad för er alla nu på söndag, den 7 december från 10 till 5!

SWEA Los Angeles julbasar går av stapeln den 7 december på Los Angeles Theater, 615 S Broadway, Los Angeles.  För mer information, se SWEA Los Angeles hemsida, www.losangeles.swea.org

Leave a Reply