Home / Kultur / Kungliga baletten gästspelar i Costa Mesa 10 – 12 juni

Kungliga baletten gästspelar i Costa Mesa 10 – 12 juni

 

Kungliga baletten, under ledning av koreograf Mats Ek, besöker Costa Mesa 10-12 juni och gör fyra gästföreställningar av Julia och Romeo.

Det år en modern version av Romeo och Julia som Kungliga Baletten under ledning av koreograf Mats Ek framför i USA.

Titeln förstås, där Mats Ek har valt att placera Julia i första rummet.

“Flera av de mest centrala teman i berättelsen är relaterade till Julia,” säger Mats Ek till Washington Post och nämner bland annat det tema som driver handlingen framåt – Julias kontrollerande föräldrar och deras planer på att gifta bort henne.

Miljön är den moderna storstaden, med rökig ljussättning, flyttbara metallväggar, lönndörrar och Segway scooters. Kostymerna “pendlar mellan Renässans-chic och jeans, huvtröjor och metallkostymer (från SCFTA:s webbsida).”

Kungliga Balettens USA-turné inleds med föreställningar på Kennedy Center i Washington den 1-4 juni. Därefter reser hela kompaniet med 70 dansare vidare till Kalifornien för att framträda på Segerstrom Center for the Arts (SCFTA) i Costa Mesa, Orange County.

Biljetter och mer information på SCFTA:s webbsida.

Läs också en artikel om Mats Ek i Washington Post.

Om du har vägarna förbi House of Sweden i Washington DC, så visas just nu och fram till slutet av augusti en utställning av fotografen Lesley Leslie-Spinks dokumentation av Mats Eks långa karriär som koreograf.

Leave a Reply