Home / Arkivet / Kyrkans höststart på Gilmore Adobe
  • Fr v: Kyrkoherde Pernilla Håkansdotter Olsson, dagens värd Ernie Mauritsen och kyrkans kantor Britt-Marie Sixtensson.

  • Körmedlemmen Josefin Lofteen förbereder sig för dagens framträdande.

  • Lena och Thomas Engström fick med sig högsta vinsten hem.

  • Max Abramson höll sig i skuggan.

  • Anita Finkelstein, Christina Lundahl, Pernilla Håkansdotter Olsson och Agneta Nilsson

  • Kyrkoherden och kantorn stod för underhållningen - här en tolkning av Cornelis Wreeswijks "Hönan Agda".

Kyrkans höststart på Gilmore Adobe

Mittemot Farmers Market och the Grove, strax bortanför folkvimlet och butikerna och väl dolt bakom ett rejält trästaket, ligger Gilmore Adobe. Området är en bit av Los Angeles historia: den ursprungliga byggnaden från 1854 omgavs av jordbruksmark och bestod av två rum med jordgolv och platt tjärtak. Här bodde markägaren A.F. Gilmore, hans fru Mary Elizabeth och deras söner från 1882 och framåt.

Jordbruksmarken är borta sedan många år tillbaka, men att gå in genom grindarna till Gilmore Adobe är som att ta ett steg tillbaka i tiden. Mycket av det gamla är bevarat, här hörs ingenting av storstadsbruset utanför och höga, lummiga träd döljer höghusen och parkeringsgaragen runt omkring.

I denna lilla historiska oas, som vanligtvis är stängt för allmänheten, har Ernie Mauritson sitt kontor. Ernie är vice president och ekonomichef för företaget A.F. Gilmore Co., som fortfarande äger och förvaltar marken där både Farmers Market och the Grove är beläget. Ernie är svenskättling och mån om sitt svenska arv; han är medlem i flera svenska organisationer, han sjunger i kyrkokören och det är han som öppnat portarna för oss denna lördag i september.

Kyrkoherde Pernilla Håkansdotter Olsson och kyrkoassistent och kantor Brittmarie Sixtenson räknade till drygt 170 besökare som fick njuta av trevligt sällskap, god mat från Little Spain och sång och musik av kyrkokören och kyrkoherden själv. En fin – och varm! – dag och en rolig och annorlunda inledning på höstens evenemang i svenska kyrkan.

Leave a Reply