Home / Aktuellt / SoCal-premiär för svenska Återträffen av Anna Odell

SoCal-premiär för svenska Återträffen av Anna Odell

b330b0c8-24d1-40dd-a734-7450afaaa287Guldbaggebelönade Återträffen visas på två håll i södra Kalifornien under de närmaste dagarna, den 9 april i Los Angeles och den 12 april i San Diego. Regissör och manusförfattare Anna Odell finns med båda dagarna.

Det har gått 20 år sedan Anna Odells klass gick ut nian. När det är dags för återträff blir hon inte bjuden, istället gör hon en kortfilm om vad som hade hänt om hon kraschat festen och gjort upp med alla de som mobbat och fryst ut henne under hela grundskolan. Filmen visar hon sedan för sina forna klasskamrater, en eller två i taget, vilket leder till många obekväma samtal på temat makt och hierarki.

Återträffen är konstären Anna Odells hyllade långfilmsdebut från 2013, belönad med guldbaggar för såväl Bästa film som Bästa manus. Den vann också pris för Bästa debut och Kritikernas favorit vid Filmfestivalen i Venedig 2013. Nu går den upp på utvalda amerikanska biografer i samarbete med Film Festival Flix, som har köpt de amerikanska rättigheterna.

I Los Angeles visas Återträffen på Laemmle NoHo 7 i Hollywood. Mingel före filmen kl. 18, filmen börjar kl. 19 och följs av Q&A med regissör Anna Odell. Eftersnack från 21.30 på Eclectic Wine Bar and Grill. Köp biljetter här.

I San Diego visas filmen söndagen den 12 april på Mingei International Museum. Förmingel kl. 18, filmen börjar kl. 19 och direkt efter följer Q&A med Anna Odell. Mer information och biljetter här.

Läs mer om Återträffen och se en trailer på Film Festival Flix hemsida.

Leave a Reply