Home / Uncategorized / Välkommen till SWECal Magazine

Välkommen till SWECal Magazine

SWECal Magazine är en svensk nättidning med fokus på södra Kalifornien, i synnerhet Los Angeles-området.

Här hittar du artiklar om den lokala svenskkolonin – om människorna, företagen och organisationerna; om sånt som är på gång och sånt som har hänt.

Här hittar du också artiklar om miljö, politik, kultur, turism, skola och mycket annat. Det finns oändligt många berättelser om Los Angeles och på SWECal Magazine kan du läsa en del av dem.

Jag som driver den här sajten heter Ingegerd Landström. Jag är frilansskribent med bakgrund inom forskarvärlden (disputerad kulturgeograf) och tillsammans med min familj (man och tre barn) har jag bott i Los Angeles-området (först Westwood, numera Pacific Palisades) sedan 2004.

Här i Los Angeles har jag bland annat arbetat på Sveriges generalkonsulat, hjälpt människor med läs- och skrivsvårigheter att läsa och skriva, samt varit redaktör för den svenska organisationen SWEA Los Angeles medlemstidning. Emellanåt undervisar jag i engelska och svenska och så är jag engagerad i den fantastiska organisationen WriteGirl, som jobbar med att hjälpa struliga tonårstjejer att utveckla sitt skrivande.

Framför allt arbetar jag alltså som frilansskribent och från mitt kaliforniska hörn av världen skriver jag gärna om samhällsfrågor i vid bemärkelse. Miljö, sociala frågor, stadsplanering och familjepolitik är några av de ämnen jag är intresserad av. Jag skriver om kultur i alla dess former, tycker mycket om att göra personporträtt och att skriva mig till någon slags förståelse för min nya hemstad är ett ständigt pågående projekt.

Hör av dig om du vill tipsa om svenskrelaterade evenemang eller organisationer som du tycker hör hemma här. Synpunkter på innehållet och tips och idéer om vad och vem du skulle vilja läsa om här i framtiden är alldeles särskilt välkomna!

Skriver eller fotograferar du? Hör av dig och berätta varför du tycker att dina texter/bilder borde vara med här så kan vi prata vidare. Min epostadress är i.landstrom@gmail.com.

Vi hörs!
Ingegerd

 

Leave a Reply