Home / Aktuellt / SAS öppnar direktlinje Los Angeles-Stockholm

SAS öppnar direktlinje Los Angeles-Stockholm

600II

Den 14 mars nästa år börjar SAS flyga direkt mellan Stockholm och Los Angeles. Från och med i morgon, den 20 augusti, kan man boka biljetter.

Som alla Svensk-Angelenos har väntat och hoppats och nu äntligen är det dags: På en presskonferens på SAS huvudkontor i Frösundavik tidigare idag meddelade SAS VD Rickard Gustafson att SAS börjar flyga direkt mellan Stockholm och Los Angeles.

– Los Angeles är en mycket efterfrågad destination. Det finns både många affärsresenärer som har kontakt med underhållnings- och spelindustrin och många fritidsresenärer som vill dit, säger Rickard Gustafson till Svenska Dagbladet.

Och alla vi som bor här då, hur nöjda är inte vi? Berit Stenhoj på Scandia World Travel i Studio City har jobbat inom resebranschen i många år och hon är glad över att äntligen få möjlighet att sälja direktflyg till Stockholm.

— När SAS stängde sitt kontor i Los Angeles i mitten av 1990-talet så var folk så besvikna. Det är härliga nyheter att SAS nu börjar flyga direkt och att resenärer får möjlighet att resa inom STAR Alliance hela vägen, med alla fördelar det innebär.

Från och med i morgon, torsdag den 20 augusti, kommer man att kunna boka biljetter, säger Berit Stenhoj. Det blir en daglig tur under sommarhalvåret och fem-sex avgångar under vinterhalvåret. På den svenska hemsidan annonserar SAS om priser från 4999 t/r.

Det är bland annat Norwegians expansion inom långdistansflyget som tvingar SAS att satsa på nya destinationer för att hänga med i konkurrensen. Utöver direktflyg till Los Angeles kommer SAS också att starta direktlinjer Köpenhamn-Miami och Oslo-Miami under hösten 2016.

– I dag förväntar sig folk att få flyga direkt och det måste vi anpassa oss till, säger Rickard Gustafson till Svenska Dagbladet.

De plan som kommer att användas är antingen SAS gamla (men nyrenoverade) A340-plan, eller nya Airbus A330-plan som snart är färdiga för leverans.

Avresan från Los Angeles blir 2:15 pm, med ankomst Arlanda 10:00 am +1. Från Stockholm kommer flyget att gå kl. 9:50 am, med ankomst 12:15pm till Los Angeles.

Text: Ingegerd Landström
Foto: Scandinavian Airlines

Leave a Reply