Home / Aktuellt / Svensk musikfest i Los Angeles

Svensk musikfest i Los Angeles

stockholm-ca

Den 15 oktober anordnas för första gången en svensk musikfestival i Los Angeles. Stockholm, CA blir en musikfest på Shrine Expo Center med något av det bästa och mest aktuella inom svenskt musikliv.

Att Alicia Vikander nyligen fick en Oscar och att Alexander Skarsgård blivit Tarzan med hela världen är inga konstigheter –  svensk film är sedan länge väl etablerad och respekterad i Hollywood.

Med Stockholm, CA är det dags även för svensk musik att erövra den amerikanska västkusten på bred front. Stockholm, CA, en heldag med enbart svenska artister på två scener i Shrine Expo Center, vill bidra till att föra svensk musikexport ytterligare ett steg framåt och utlovar publiken en musikalisk och kulturell upplevelse olik allt annat de tidigare varit med om.

Björn Barnekow, en av festivalens grundare, säger i ett pressmeddelande att han länge haft en tanke om  en svensk musikfestival i Los Angeles.

— Idén med att arrangera en svensk festival i Los Angeles har vi pratat om internt i säkert 6-7 år nu. Tanken föddes efter att jag hade flyttat till LA på halvtid och med egna ögon kunde följa hur svensk kultur gradvis började få mer och mer utrymme i amerikansk media.

– Dels vill vi lyfta fram de artister som är “up and coming” och ge dem en chans att spela inför en större publik, säger Björn Barnekow till Dagens Nyheter. Samtidigt handlar det om att ge svenskar som har bott i USA en längre tid chansen att se artister som kanske inte har tillfälle eller anledning att besöka den amerikanska marknaden så ofta.

Hittills är Little Dragon, Veronica Maggio, Icona Pop, Rebecca & Fiona, Otto Knows, Elliphant, Mapei, AronChupa, Nause och Salvatore Ganacci bokade. Ytterligare två akter tillkommer längre fram.

Stockholm, CA arrangeras av Goldenvoice (som bland annat arrangerar Coachella-festivalen) och 7th & Hill Productions (drivs av Janne Kleman och Bad Taste Events).

Biljetter till Stockholm, CA finns att köpa på www.AXS.com/ShrineLA (ingen åldersgräns).

Leave a Reply