Home / Aktuellt / Tove Lo får årets Eliason Merit Award

Tove Lo får årets Eliason Merit Award

unnamed-1

Årets Eliason Merit Award går till svenska artisten och låtskrivaren Tove Lo. Hon tar emot priset på en gala den 5 december på The Hollywood Roosevelt Hotel.

Svenska handelskammaren i Los Angeles meddelar att årets Eliason Merit Award tilldelas den svenska artisten och låtskrivaren Tove Lo. Hon får priset för “sin ständigt nyskapande musik som har placerat Sverige på den internationella musikscenen och bidragit till att stärka relationerna mellan USA och Sverige.”

— Tove Lo har en enastående förmåga att göra musik som inspirerar en global publik, säger Gudrun Giddings, ordförande för svenska handelskammaren i Los Angeles, till Aftonbladet.

Tove Lo har skördat stora internationella framgångar under de senaste åren. Förutom egna hits, bland annat “Talking body” och “Habits”, har hon uppträtt tillsammmans med Taylor Swift och Kate Perry, och skrivit låtar till artister som Icona Pop, Zara Larsson, Girls Aloud och Ellie Goulding.

– Jag är mycket hedrad att mota Eliasonpriset. Sverige och USA har en stark relation inom popmusiken och jag är så glad att vara en del av det, säger Tove Lo till Aftonbladet.

Eliason-priset gavs ut första gången 1988 på initiativ av Bengt S. Olin, som grundade svenska handelskammaren i Los Angeles. Priset delas ut till minne av Sven A. Eliason och ges till en person som likt Eliason främjat relationerna mellan Sverige och USA.

Tidigare mottagare av Eliason Merit Award inkluderar bland annat skådespelaren Joel Kinnaman (2014), musikern Steve Angello (2013), skådespelaren Dolph Lundgren (2012) och fotbollstränaren Pia Sundhage (2009).

Tove Lo tar emot priset på den årliga Eliason Award-galan som arrangeras av SACC Los Angeles. Årets gala går av stapeln lördagen den 5 december på The Hollywood Roosevelt Hotel, där bland annat svenska artisterna Elliphant och Erik Hassle uppträder. Biljetter köpes här.

Leave a Reply