Home / Arkivet / Valborgsfirande med Victoria Tocca

Valborgsfirande med Victoria Tocca

ViktoriaW600Tocca

Svenska sångerskan Viktoria Tocca är vanligtvis bosatt i Transylvanien i Rumänien tillsammans med sin familj, men under lördagskvällen befann hon sig på svenska kyrkan i San Pedro. Där bjöd hon på en varierad och finstämd konsert till förmån för kyrkan, med sånger både på svenska och engelska.

Viktoria sjöng bland annat låten Dark Waltz som hon vann priset “Best Classical” på Hollywood Music in Media Awards med förra året. Som en gest till hemlängtande utlandssvenskar i publiken sjöng hon även “Hemma” från musikalen Kristina från Duvemåla och klassiker som Somewhere over the Rainbow.

Viktoria Tocca har nyligen inlett ett musikaliskt samarbete med pianisten och kompositören Jennifer Thomas och Jennifer ackompanjerade Viktoria under lördagkvällens konsert. Hon framförde också ett par pianostycken som hon själv komponerat. Som en extra bonus fick publiken även lyssna till italiensk opera framförd av Erika Nisbet.

Efter konserten fortsatte valborgsmässofirandet, utan eld och korvgrillning med med mingel, middag och vårsånger.

Uppdatering: Dagen därpå, söndagen den 29 april vann Viktoria Tocca i nio (!) kategorier i Indie Music Channel Awards 2012, som hölls på House of Blues i Hollywood.

Leave a Reply