Home / Kultur / Film / Västkustpremiär för “En man som heter Ove”

Västkustpremiär för “En man som heter Ove”

12994525_709158049186939_4528281148133559857_n

Svenska succéfilmen “En man som heter Ove” är årets svenska “Swedish Spotlight” på Newport Beach Film Festival.

Över en miljon svenska biobesökare har sett dramakomedin “En Man som heter Ove”, i regi av Hannes Holm och baserad på Fredrik backmans storsäljande roman med samma namn.

Nu får filmen västkustpremiär, när den valts ut som årets Swedish Spotlight på Newport Beach Film Festival.

Handlingen i korthet (Från SF Bios hemsida):

“59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.”

Huvudrollen som ordningsfascisten Ove spelas av Rolf Lassgård och i övriga roller syns bland andra Bahar Pars, Filip Berg och Ida Engvall.

På årets guldbaggegala belönades filmen med Biopublikens pris.  Rolf Lassgård fick pris för bästa manliga huvudroll.

Swedish Spotlight går av stapeln tisdagen den 26 april och följs av galamingel. För mer information och biljetter, gå till webbsidan för Newport Beach Film Festival.

Leave a Reply